luni, 15 iulie 2013

Produse româneşti de încredere

   Acest post îmi stă de mult timp în minte. Mereu mă gândesc că sunt mult produse româneşti care sunt foarte bune şi la care nu le acord importanţă sau cel puţin nu caut destul. Mi se pare că de multe ori devin obesdată de produse stăine datorită influenţei internetului, mai ales YouTube-ul şi blogurile străine, şi uit să mă arunc o privire prin grădina proprie. Nu doar că aş susţine economia locala, şi aşa afectată, dar sunt la un preţ mult mai mic şi mai important chiar sunt foarte bune.  Aşa m-am găndit să realizez un mic TAG sau o leapşă din  aceasta viruală, şi dacă ai un blog te rog să faci şi tu o postare, dacă nu măcar să laşi în secţiunea de comentarii produsele româneşti care te-au impresionat prin calitatea lor. Să fie mai simplu o voi face sub formă de întrebări/categorii. Sper ca aşa să învăţăm una de la alta, să descoperim noi produse româneşti de încredere.

1.Ce firme româneşti îţi vin în minte? Farmec, Gerocosen, Elmiplant, CosmeticPlant, Gerovital (chiar dacă şi ea aparţine tot de Farmec)

2.Produsul de îngrijire a feţei care te-a impresionat cel mai mult.  Crema de noape de la Gerocossen cu acid hialuronic, am recumpărat-o deja de două ori
 
3.Produsul de îngrijire a părului care te-a impresionat cel mai mult După multe încercări revin la Spray-ul termoprotector de la Gerovital...am încercat şi Balea şi Tresseme şi nu sunt cu nimic mai bune.

 Aş mai adăuga şi soluţia cu petrol tot de la ei, foarte eficientă pentru părul fragil cu tendinţă de cădere şi serul pentru vârfuri despicate m-a impresionat
4. Produse pentru manichiură care îţi plac. Cu siguranţă ojele de la Farmec... sunt rezistente, au culori frumoase, se aplica uşor şi bine, Păcat cu nu au o gamă mai diversificată de culori, dar le ador.
...
.
5. Produse de machiaj. Din păcate la acest capitol nu am nimic...nu am găsit cosmetce româneşti... (Flormar nu e românească, e turcească, multe persoane au impresia că ar fi, iar Ladys sunt produse în Rusia din câte ştiu)  Poate mă ajutaţi voi aici!
6. Produse pentru îngrijirea buzelor. Aici adaug cu plăcere balsamurile de buze Gerovital, mult mai hrănitoare ca cele de la Nivea, în opinia mea.. Am avut două variante şi ambele mi-au plăcut costă doar 4-5 lei.

7. Ce produse ai dori să încerci, despre care ai auzit lucruri bune. Aici lista mea e lungă dar trec ca prioritare:  crema cu extract de melc de la Herbagen, lacurile Farmec din gama Disco (pe care le tot vânez de ceva perioadă şi nu dau de ele, să fi fost ediţie limitat? Sper că nu), uleiul de cuticule tot de la ei şi crema de ochi de la CosmeticPlant.


 8. Dacă ar fi să faci un cadou unei persoane din străinătate, ce ai alege? Bineînţeles că diferă în funcţie de persoană..dar o cremă Asla Vital şi cu siguranţă nişte oje Farmec.
9. Ce ţi-ai dori să găseşti pe piaţa românescă de cosmetice şi nu se găseşte (poate ne aude cineva!) Nu ştiu nici o firmă care să producă cosmetice: :fonduri de ten, farduri etc. la preţuri bune dar cu ingrediente de calitate. Am căutat şi un ser de faţă bun dar au găsit doar unul care avea prea mulţi parabeni,
10.  Ce firme româneşti de îmbrăcăminte cunoşti? Nu îmi vine în cap numai Jolidon, lenjerie... cu renume mare dar şi preţuri mai măricele!
11. Alte produse care nu s-au încadrat în categoriile de mai sus. Aici trebuie să pun Suplimentul alimentar cu spirulină de la Hofigal. În fiecare toamnă ma ajutat să trec cu bine peste sezonul rece...
       Sper că ţi-a fost de folos această postare, că ai descoperit produse noi dar bune pe care să le încerci dar mai mult sper ca şi voi să îmi lăsaţ sugestiile voastre, într-o postare proprie sau ca un comentariu. Mersi!

                                                                                       xx, Cosmina

6 comentarii:

  1. Și mie îmi plac balsamurile de buze de la Gerovital și ojele Farmec.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi se par foarte bune, de accea am si facut aceasta postare, ma bucur ca mai este cineva cu aceiasi parere. Restul produselor le-ai incercat? Sper sa faci si tu TAG-ul.... sunt curiasa care vor fi produsele alese de tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Cosmina,

    Multumim pentru mentionare si sustinere! Foarte frumoasa ideea cu leapsa dedicata produselor romanesti.

    O zi frumoasa,
    Teodora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am pomenit pentru ca sunteti buni in ceea ce faceti! Eu sper ca multe fete sa faca aceasta leapsa.. sa se duca vestea produselor extraordinare!

      Ștergere
  4. ma uitam pe net acum o luna si ceva pe site-ul amazon.com si am cautat din curiozitate sa vad daca produsele romanesti(ma refer la gerovital) sunt apreciate ... sun mult mai scumpe in state , din cauza pretului pentru transport ex http://www.amazon.com/GEROVITAL-PLANT-Moisturizing-Cream-Care/dp/B004MB8WTE/ref=sr_1_13?ie=UTF8&qid=1381518797&sr=8-13&keywords=gerovital noi in romania dam 26 de lei si ei dau 26$=78 lei

    am cautat si sa vad daca se gasesc si in haul-uri pe youtube ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe youtube nu le-am vazut, si ma uit ca nebuna.. doar produsele Mario Badescu..care desi a fost roman, compania e in State, la fel ca produsle Anastasiei Soare, care sunt foarte, foarte apreciate.

      Ștergere