vineri, 30 noiembrie 2012

Cum îmi îngrijesc faţa

sau mai bine zis "Cu ce....îmi îngrijesc faţa"
    Sunt mai mult decât convinsă că îngrijirea feţei este cu mult mai importantă decât machiajul, chiar dacă cel din urmă e o pasiune mult mai mare... Când vine vorba de produsele de îngrijire a feţei nu sunt foarte pretenţiosă. Trebuie să fie însă fără parabeni şi să nu îmi irite faţa care are momente când e foarte sensibilă şi iritată. Eu îmi consider tenul normal / sensibil cu tendinţe de îngrăşare vara şi mai uscat iarna. Şi pentru că am trecut de 30 de ani încep să mă orientez spre cele ani-rid deşi ştiu că o protecţie SPF şi o bună şi constantă hidratare reprezintă prima şi cea mai importantă etapă în prevenirea ridurilor.
   Dimineaţa sunt o morocănoasă care umblă ca un zombi să-şi pompeze cafea în sânge, aşa că nu prea fac multe decît să mă spăl pe faţă cu apă, ca un pisic timorat şi apoi să aplic una din cremel BB care să realizeze şi hidratarea şi uniformizarea tenului, plus stropul de SPF (inclusiv iarna!).
  De cum ajung însă de la lucru, şi ştiu că nu mai ies din casă încep prin a mă demachia. De cele mai multe ori folosesc Bioderma dar este când folosesc un şerveţel umed pentru copii (cel mai mult îmi plac cele din Real după ce am încercat şi alte mărci am revenit mereu la acestea, costă cam 4 lei) li apoi folosesc unul din gelurile de curăţare, o dată pe săptămână pentru exfoliere cel de la Loreal şi în rest cel de la Avene. Cel de la Loreal l-am luat numai pentru apilcatorul din plastic pe care l-am folosit şi cu gelul Avene şi are acelaşi rezultat, produsul ăn sine nu cred că merită banii, adică nu e rău dar nu e nici extraordinar. Gelul de la Avene deşi e special creat pentru tenul sensibil îl pot folosi numai dacă nu am faţa iritată, dacă am tenul iritat mă ustură un pic şi atunic revin la Bioderma.
Şi pentru a vedea mai bine aplicatorul de la Loreal, am făcut câteva poze mai aproape.

  După ce am tenul curat aplic ori serul de la Alverde ori una din creme. Înaite utilizam după ser şi cremă la 10-15 minute dar acum am observat că serul de la Alverde e mai cremos şi destul de hidratant plus că şi după jumătate de oră de la aplicare interacţionează cu crema, adică începe să mă usture un pic faţa...semn răuuuuu. Aşa că aplic sau una sau cealaltă aleator....

  Serul de la Alverde cu lipozomi mi se pare foarte bun, poate pentru că atunci când l-am luat nu m-am holbat destul de bine să vad că pe spate scrire pentru peste 60 de ani... A costat com 20 de lei din DM. Singurul dezavantaj este mirosul, aşa ... a ceva plante... dar nu unele frumos mirositoare... dar pentru că după primele aplicări am observat o diminuare a ridurilor fine de sub ochi şi un plus de fermitate a pielii am continuat cu el şi acum m-am obişnuit cu el. Câteodată mai suspin după serul hidratnat de la Bioderma despre care am scris aici dar nu mă pot plânge mai ales că acesta a fost şi mult mai ieftin şi e bun.
  Crema de la Nivea e de zi dar pentru mine nu are importanţă, atât că are Spf, dar şi ăla e de 8 adică mult prea mic pentru mine... aşa că o folosesc seara... E mult mai groasă şi intră mai greu în piele  decăt cea de la Gerocossen dar e şi mult mai hrănitoare.
  Crema de la Gerocossen este cred la a treia cumpărare, ceea ce spune multe, adică chiar îmi place mai ales în sezonul cald. Deşi e o cremă de noapte nu e exagerat de groasă şi după ce masez un pic e absorbită total de piele. Am luat-o pentru că e cu acid hialuronic, are ajută la menţinerea hidratării pielii şi previne ridurile. Partea proastă e că mai nou nu mai dau de ea...Am căutat prin farmacii, la Dm... unde sunt produse Gerocossen, şi pe asta nu am văzut-o, dar cum o zăresc mi-o şi cumpăr pentru la vară.
  La finalul zilei aplic un balsam, încerc să îl termin acum pe cel de la Gerovital că îl am de tare mult. Din când în când îmi exfoliez buzele cu zahăr amestecat cu ulei de măsline, dar cam uit acest pas.
  După ce am făct poza am combinat cele două creme că doar obsesia momentului este să am cât mai puţine şi plus că ambele erau pe terminate, de ce aş ţine două ambalaje cu un pic de cremă în fiecare.
  Cam aceştia sunt paşi urmaţi în îngrijirea tenului, eu zic că nu sunt nici mulţi, nici puţini doar necesari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu