duminică, 16 septembrie 2012

Partea urâta a frumuseţii - testarea pe animale


     Ştiu că acest subiect nu e nou, dar la mine informaţiile par a ajunge mai târziu, dar sper că mai târziu e mai bine decât niciodată.  Specific că nu sunt vegetariană, am pantofi din piele....dar asta nu înseamnă că sunt indiferentă la suferinţa NE-NECESARĂ  a bietelor animale. Am petrecut zilele acestea ore întregi studiind pagini întregi pe acest subiect şi realitatea e urâtă şi crudă. Imaginile de pe internet cu bietele animale sunt tulburătoare. Cu părere de rau, am descoperit ca mai tot dulapul meu contine cosmetice testate pe animale.Dar acum că sunt informată lucrurile se vor schimba!
         Testarea produselor cosmetice pe animale  în ziua de azi are alternative care nu o mai fac necesara. Prin urmare, orice companie care înca testează produsele sale finite pe animale sau foloseşte ingrediente testate pe animale face acest lucru doar pentru a realiza un profit mai mare, adică de a pătrunde pe piaţa chinezească unde testarea pe animale este cerută de lege. Deaceea toate marile companii testează pe animale.
        La noi semnul distinctiv cu iepuraşul, care simbolizează produsele care Nu sunt testate pe animale e practic necunoscut... asta pentru că majoritatea firmelor din comerţ testează pe animale.

        Sunt liste întregi cu companii care testează şi care Nu testează, dar cele mai acreditate site-uri sunt Peta şi Leaping bunny, dar sunt şi alte organizaţii non-profit care luptă pentru drepturile animalelor şi au creat astfel de liste.
PETA's list of companies that DON'T test:  http://bit.ly/burO7o

PETA's list of companies that DO test: http://bit.ly/bmRTs5

LEAPING BUNNY safe companies list: http://bit.ly/pHZFzc
Alte surse:  http://www.animalaid.org.uk, http://www.gocrueltyfree.org, http://veggiebeauty.com, http://pixiwoo.blogspot.ro, http://laluboutique.blogspot.ro, http://www.prijatelji-zivotinja.hr, http://animaltestingperspectives.org, http://xnici.wordpress.com/
   Şi mai trist este că majoritatea companilor care Nu Testează nu se găsesc la noi..... dar avem şi noi totuşi opţiuni. Din ceea ce am aflat eu, acestea sunt companiile care NU Testează pe animale:

 100% Pure
BareFaced Mineral Cosmetics  

Bare Escentuals (Sheiseido)
Burt's Bees (Clorox)
C-THRU Fragrances

Dermalogica
DM - produse marca proprie - Balea, Alverde, Dontodent, S-he.
Dulgon (Mann & Schröder GmbH)
E.L.F. Cosmetics
Eco Tools Cosmetic Brushes
Farmec (
Ei declară că nu fac testări pe animale dar nu precizează dacă materiile prime pe care le folosesc sunt de la producători care nu efectuează astfel de teste!!! Dacă aveţi ceva informaţii vă rog să le lăsaţi ca un comentariu ca toată lumea să poată fii informată)
I love... cosmetics
Il-Makiage
L'OCCITANE 

Lush
Melvita
NYX Los Angeles
OPI Products (Coty)

Orly International
Paco Rabanne

Paul Mitchell Systems
Paula's Choice
Prada

Too Faced Cosmetics (am auzit că vând şi în China,ceea ce îi cam descalifică)
Tarte
Urban Decay
(şi ei vând în China)
Victoria's Secret (Limited Brands)
Wet N' Wild
Sephora (brand)

Stila Cosmetics
Montagne Jeunesse
Yes to carrots

    Firme pe care le-am găsit pe ambele liste:
  • Revlon
   Firme pe care nu le-am găsit pe nici o listă (Aş aprecia dacă cineva ar veni cu ceva informaţii)
  • Bioderma
    Firme găsite pe bloguri, despre care nu am găsit alte date, deci nu pot fi convinsă deoarece nu cunosc sursele fetelor care au realizat postarea
  • Bourjois (din păcate a trebuie să o tai de pe lista celor bunipentru că majoritatea lumii îi cam acuză)
  • Beauties Factory 
  • Flormar
  • Himalaya
  • Miss Sporty
  • Pupa
  • Sleek
    Firma The Body Shop nu efectuează teste pe animale, dar aparţine de titanul L'Oreal care efectuează astfel de teste.....
   Mai sunt şi alte firme dar pentru mine sunt necunoscute, aşa că am scris doar cele de care am auzit.
   Sunt mult mai multe firme care pentru profit, piaţa chineză, efectuează astfel de testări, ceea ce e foarte trist... ca o comparaţie...să vedem căt de cunoscute sunt aceste firme la noi, dau câteva exemple trecând mai întâi compania mamă şi în paranteză firmele pe care le deţine.

            Beiersdorf (Eucerin, Labello, Nivea)
            Colgate-Palmolive Co. (Speed Stick)
            Coty Inc. (Adidas, Astor, Celine Dion, David and Victoria Beckham, Esprit, Halle Berry, Isabella Rossellini, Pierre Cardin, Playboy, Shania Twain, Kylie Minogue, Calvin Klein, Cerruti, Chopard, Davidoff, Jennifer Lopez, Lancaster, Marc Jacobs, Sarah Jessica Parker, Vera Wang, Vivienne Westwood idr.)  
           Chesebrough-Ponds (Cutex)
           Church & Dwight (Lady's Choice, Nair)
          
Estée Lauder (Clinique, Estée Lauder, MAC Cosmetics )
           GlaxoSmithKline (Chap-et, Massengill); Igienă dentară(Aquafresh, Astringosol, Binaca, Biotene, Chlorhexamed, Corega, Corsodyl, Dequadin, dr. Best, Gly-Oxide, Lactacyd, Macleans, Odol, Parodontax, Polident, Poligrip, Sensodyne, Schumitect)

            Kimberly-Clark Corp. (Cottonelle, Huggies, Kleenex, Kotex, Pull-Ups)
            L'Oreal (Biotherm, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Innéov, Kérastase, Kéraskin Esthetics, Kiehl's, La Roche-Posay, Lancôme, Le Club des Créateurs de Beauté (Agnès B., Bioexigence, Corinne Cobson, Cosmence, Crazylibellule and the poppies, Jean-Marc Maniatis, Natural Sea, BeautyPr., Christine Poelman Thierry Mugler, Tina Barrat, YESforLOV), L'Oreal Paris, Matrix, Maybelline New York, Mizani, Redken Sanoflore, SoftSheen.Carson, Shu Uemura, SkinCeutical, Vichy, Yves Saint Laurent)
             Playtex (Hawaiian Tropic, Playtex, Banana Boat)
             Procter & Gamble Co. (Aussie, Anna, Sui, Cover Girl, Fekkai, Gillette, Oral-b Halo, Head&Shoulders, Herbal Essences, Londa Professional, Ivory, Max Factor, Natural Instincts, Nice'N'Easy, Nioxin, Old Spice, Pantene, Sebastian Professional, Safeguard, Olay, Vidal Sasson, Wella, Zest) Parfumuri: (Alfred Dunhill, Anna Sui, Avril Lavigne, Baldessarini, Bruno Banani, Chiemsee, Cindy Crawford, Christina Aguilera, Gillette, Dolce&Gabbana, Ellen Betrix, Escada, Gerry Weber, Ghost, Gucci, Hugo, Hervé Léger,mHugo Boss, Jean Patou, Laura Biagiotti, Lacoste, Marc O'Polo, Mexx, Mont Blanc, Naomi Campbell, Old Spice, Puma, Replay, Rochas, Secret, Tom Tailor, Valentino).

            Pfizer (Plax)
            Schering-Plough (Bain de Soleil, Coppertone, Dr. Scholl's)
            Shiseido Cosmetics
            SCA Hygiene Products AB
            Unilever (Dove, Elizabeth Arden, Lux, LIfebuoy,Pond's, Vaseline, Sarah Lee)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu