joi, 14 noiembrie 2013

Rutina mea de îngrijire a pielii

   Dacă în postarea trecută vă povesteam cum m-am pregătit pentru sezonul rece, acum vreau să detaliez cum îmi îngrijesc tenul. Rutina mea de îngrijire diferă mult de la sezon la sezon, mai ales datorită faptului că mereu încerc vre-o cremă nouă sau ceva nou.... Acum sunt mulţumită de ea... dar sper catenul meu să nu devină şi mai sensibil, căci deja e exagera...
    Paşii pe care tot timpul i-am urmat când vine vorba de îngrijirea tenului au fost:
1. Demachiere
2. Curăţare
3. Hidratare
4. Îngrijire specială, ocazioanlă, (săptămânală)
    La capitolul Demachiere am fost mereu elev model, şi ca adolescentă am avut grijă să nu mă culc cu machiajl pe faţă (pe vremea aia foloseam crema Doina, parca!). Partea cu Curăţarea a venit mai târziu....Ştiu că aici ar urma Tonifierea..dar nu prea folosesc toner, decât la ocazii.
   Trebuie să precizez că dimineaţa nu am nici o rutina, nici un produs... La trezire mă spăl pe faţă cu apă rece şi atât.. Apoi aplic direct machiajul, adică BB cream sau fond de ten ..care îmi asigură şi hidratarea şi factorul SPF. Dacă tenul meu se va usca iarna asta, acum e normal uşor spre uscat, voi aplica încă o cremă, dar deocamdată e foarte bine aşa.
   Când vin de la servici, la amiază sau după-masa încep întreaga rutină pentru ca pielea mea să respire cât mai mult ..Dacă ies seara refac întreg machiajul (ştiu că dureză ceva dar oricum machiajul e pasiunea mea..şi abia aştept!)
    Pentru Demachiere folosesc Bioderma Apă micelară, pe toată faţa. Este când încep cu un şerveţel umed pentru copii TIP (sunt preferatele mele) pe toată faţa şi apoi cu Bioderma.. dar asta e mai rar. Am terminat deja nenumărate sticle şi tot îmi zic că o să încerc şi varianta de la Balea...sau de la Nivea, dar nu mă încumet... Pentru curăţare aleg ori Loreal Pure Zone dacă am ceva coşuri  ori, de cele mai multe ori  Organics Pomegranate Facial Clenser.

    Cum sar penste etapa cu tonifierea, ajung la hidratare... La un moment dat aveam grijă să folosesc ser, cremă de ochi şi cremă de faţă. Acum dacă aplic serul de la Alverde, nu mai aplic cremă că e cât de cât hidratant şi pe acesta nu îl folosesc decât o dată pe săptămână, ca un tratament. Crema de faţă acum e cea cu extract de melc de la Herbagen iar pe post de cremă de ochi folosesc crema pentru sâni şi decolteu Lovely Jubbilies de la Lushreview aici,  dar asta doar o dată sau de două ori pe săpămână. .  Nu măîntreba de ce am pus şi balsamul de buze în poză... Crema de faţă de la Herbagen îmi place mult dar s-ar putea ca la iarnă să am nevoie de ceva şi mai hidratant. Înainte de ea am folosit crema de la Avon cu extract de caviar, care e ca un gel... si deşi vara a mers..că tenul meu era normal acum îmi trebuia ceva mai hidratant.. Am încercat azi să o refolosesc şi cum tenul meu are o perioadă de extra sensibilitate m-a usturat faţa de la ea (deşi în vară nu am avut nimic).


Îngrijirea ocazională se referă la măşti de faţă şi tonicul meu, adică apa de trandafiri, pe care îl folosesc doar dacă am coşuri... Ca şi măşti de faţă am acum două, ambele de la Avon, masca cu caviar şi masca hidratantă cu lapte şi miere.(la prima nu văd să facă ceva, a doua e mai ok, dar nu grozavă). Încerc să le folosesc o dată pe săptămână dar cam uit şi le folosesc cam la două săptămâni. Am ceva plicuri de argilă că tot am zis că îmi fac măşti de faţă..dar nu a fost să fie..acum că tenul meu devine mai uscat nici nu mai e indicat.

Cam aceasta este rutina mea..mai mult de seară... sau ocazională... Aţi încercat din aceste produse?  Ce produs aţi recomanda?.. Sunt mereu în căutare de produse bune...
                                                           xx, Cosmina

4 comentarii:

  1. crema de decolteu pentru ochi? asta da initiativa :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lucram cu ce avem... daca e naturala...doar cu uleiuri si infuzii special pentru fermitate de ce nu as avea fermitate si pt ochi!

      Ștergere
  2. Mi-as dori sa incerc apa micelara de la Bioderma.Deocamdata o am pe cea de la L'Oreal si sunt foarte multumita de ea.In plus,e mult mai ieftina. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu vreau sa incerc variante mai ieftine....dar care sa fie si pentru tenul meu foarte sensibil

      Ștergere