miercuri, 13 noiembrie 2013

Pregătirea pielii pentru sezonul rece

   Deci teoretic cred că sezonul rece începe o dată cu toamna, anul acesta fiind o toamnă destul de caldă cred că abia acum s-a mai răcit putem spune că de aici încolo va fi frig...
   Mulţi ani nu a trebuit să folosesc cremă de corp... abia după frumoasa vârstă de 27 ani am simţit nevoia de hidratare a piele, şi asta doar în sezonul rece... Pentru faţă am început să am grijă să o hidratez cu mult timp ca ea să îmi ceară acest lucru....  În ultimele ierni am simţit nevoia de cremă de corp şi am folosit sau loţiune de corp sau unt de corp deoarece am ajuns să am piele cu tendinţă de uscare.
   Cum îmi aleg loţiune / untul de corp? Am trei criterii: 1. să nu aibă parabeni, 2. să miroasă frumos şi 3. să nu lase pielea grasă sau să fi nevoită să tot masezi  o jumătate de oră să intre în piele.  Ar mai fi preţul...cândva era şi asta un factor..dar din primăvară de când m-am îndrăgostit de produsele Victoria Secret preţul nu mai e un factor, poate pentru că cumpăr din ce în ce mai puţine machiaje (aşa zic eu!) deoarece colecţia e deja destul de mare şi atunci mă răsfăţ cu produse de corp .. Eu zic că nu sunt exagerat de scumpe, dar nici ieftine nu sunt asta e clar!
     Anul acesta însă din septembrie, de la primele zile mai răcoroase am simţit că pielea e mai uscată..cam cum era iarna prin ianuarie-februarie. Aşa că am început să fac "provizii" pentru a o pregăti..


    Am început prin a-mi găsi un gel de duş cremos, care să nu usuce pielea... ca noroc că e şi ieftin, de la Avon. review aici  Apoi am schimbat săpunul cu unul Dove, tot pentru o mai multă hidratare, mai mult folosit pentru mâini dar şi pentru corp (şi miroase foarte bine).
   Loţiunea anti-vergeturi de la Palmers e mai mult ca un unt, e foarte groasă şi miroase a ciocoaltă. O folosesc preventiv, în zonele predispuse... E pe termiante.
    Apoi vine unturile de corp luate luna aceasta....Review aici Ştiu că sunt mai multe..dar după cum spuneam am o mini obsesie.cu aceste unturi...(aştept să treacă). Am observat că e mai eficient să folosesc unt de corp decât loţiune deoarece loţiunea trebuie aplicată zilnic pe când untul de corp fiind aşa de consistent e deajuns, deocamdată să îl folosesc la 2-3 zile. (dar pentru că îmi plac aşa de mult le folosesc tot zilnic)
   Pentru faţă mi-am luat o mască hidratantă de la Avon şi o cremă de faţă Herbagen. Masca o folosesc o dată pe săptămână iar creama o folosesc seara la culcare..pe post de cremă de noapte, deşi cred că la iarna îmi va trebui una şi mai hidratantă ca aceasta.
   Nu în ultimul rând balsamul de buze..mai ales dacă pe lângă frig vom avea vânt... nu dorim buze crăpate... Acesta e la EOS şi sta pe noptieră,  dar după cum v-am spus în review aici mi-am luat cel de la Himalaya pentru poşetă şi am rămas plăcut surprinsă  (nu a intrat la poză că abia l-am cumpărat).
   Pe lângă aceste pregătiri majoritate îşi mai cumpără şi o cremă de mâini hrănitoare. Eu am una de anul trecut de la Balea care e ok, dar sinceră să fiu nu o folosesc deoarece folosesc tot untul de corp... după ce mă dau pe corp întind şi pe palme un pic...

Nu pot spune că exfolierea corpului e un pas important iarna.. aşa cum e când vrei să aplici un bronz artificial..(depinde de fiecare) dar pentru o piele catifelată cred că e un pas de urmat..măcar o dată pe săptămână sau la două săptămâni. Acum folosesc exfoliantul de la Lush Buffy  că e un exfoliant mai cremos.. dar în vară foloseam mănuşa exfoliantă luată din Kaufland cu 5 lei.

Buffy - unt de corp exfoliant

     Categoric anul acesta pot înfrunta gerul mai bine ca oricând... sunt mândră de pregătirile făcute. Am uitat ceva?  Mai multe despre rutina de îngrijire a feţei la următorul post.
     Voi cum vă pregăţiţi pielea penru sezonul rece. După ce criterii vă alegeţi loţiunea de corp? Aveţi ceva produse preferate în această categorie. Aştept sugestiile voastre!
                                                      xx, Cosmina

4 comentarii:

  1. eu am intrat de prin Octombrie la produse Heavy Duty, mai hranitoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma tenteaza unturile de corp si lotiunea anti-vergeturi.Iarna nu folosesc lotiune ,simt nevoia de produse foarte hidratante asa ca folosesc uleiuri vegetale sau unt de corp home made. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lotiunea asta e foarte hranitoare as spune ca e mai degraba unt decat lotiune.

      Ștergere