marți, 12 noiembrie 2013

Balsam şi mască de păr Apidermaliv de la Complex Apicol

   Ca multe alte bloggeriţe, m-am înscris şi eu în campania celor de la Complex Apicol pentru a testa o mască şi un balsam de păr. Fie vorba între noi mă mir că am reuşit această înscriere..de cele mai multe ori nu ştiu când se fac înscrieri.. toate ştirile trec pe lângă mine.. noroc de aceată dată cu blogul Claudiei claudiaschoice88.blogspot.ro de acolo am aflat.
      Produsele celor de la Complex Apicol, aşa cum sugerează şi numele au la bază produsele din stup: miere, polen, lăptişor de matcă.. etc. Ei realizează o gamă diversă de produse, pe care le-aş tot testa, să fim sinceri! Gama de balsamuri şi măşti de păr este nouă şi se împarte în 4 categori Apidermaliv- ultranutritiv, Apidermin - regenerant, Floral - Fortifiant, Floramin -nutritiv. Mai multe găsiţi pe site-ul lor aici Eu am ales să încerc gama Apidermaliv deoarece am observat că la primele bătăi mai reci ale vântului prin septembrie părul meu e cam uscat la vărfuri
    Am primit o mască de 50 ml şi un balsam de 75 ml,  mărimi foarte bune pentru a testa un produs.

Ce spun ei:
 Balsamul ultranutritiv Apidermaliv este un rasfat apicosmetic ce hraneste in profunzime parul uscat sau devitalizat prin ingredientele sale active. Untul de shea, uleiul de masline si laptisorul de matca fac balsamul Apidermaliv un tratament profund hranitor. Uleiul de masline reda stralucirea si elasticitatea parului, prevenind despicarea varfurilor. Untul de shea (karite) hraneste atat scalpul cat si firul de par, protejandu-l impotriva agresiunilor ulterioare. Laptisorul de matca completeaza actiunea untului de shea si uleiului de masline, stimuland cresterea parului. Parul astfel hranit isi recapata stralucirea si supletea naturala, fiind usor de pieptanat. 
    Părerea mea:  Să spun din start că eu am renunţat la a mai folosi balsam...folosesc în schimb mască de păr îl loc de balsam. Din ceea ce ştiu eu şi ce am citit,  balsamul  este un produs de îngrijire zilnică (sau aproape zilnică) destinat menţinerii aspectului părului, şi este recomandat dacă ai probleme cu pieptănarea părului, ajută la descâlcire, dacă ai probleme cu firele rebele, cu electizarea etc. Nici un balsam nu este un tratament, chiar dacă multe mărci afirmă acest lucru... Masca e un tratament, specific unei probleme.
      Revenind la balsamul nostru: are o consistenţă cremoasă, miroase frumos, discret, asemănător cremei Doina. Tubuleţul în care a venit s-a dovedit destul de ineficient, de la jumătate a devenit greu să scot balsamul chiar dacă scuturam sau stângeam de tub.  L-am folosit aşa cum e specificat pe tub, pe părul proaspăt spălat, l-am aplicat, am aşteptat 2 minute şi apoi am clătit..E un balsam OK, nu e nimic Wow, cu siguranţă nu e un tratament şi nu am văzut ceva efecte puternice. Ca orice balsam lasă părul uşor de pieptănat, moale, nu aşa de electrizat (deşi ultimele nu sunt tocmai probleme cu care mă confrunt). Nu am observat să lase părul mai strălucitor. Am aplicat balsamul şi de la rădăcină o dată, deşi nu se face deoarece poate îngrăşa tare rădăcina, dar nu a făcut-o, o singură apliciare nu cred că a stimulat rădăcina.. dacă ai părul foarte uscat la rădăcină e un produs bun, şi poate prin aplicare regulată stimulează creşterea firului de păr. Aici nu mă pot pronunţa.
         Dacă simţi nevoia de balsam îl recomand. Costă 12 lei pentru 200 ml.
Ce spun ei:
 Masca de păr: este un rasfat apicosmetic ce hraneste in profunzime parul uscat sau devitalizat. Bogata in unt de shea, ulei de masline si laptisor de matca, masca Apidermaliv este un tratament intensiv nutritiv. Uleiul de masline reda stralucirea si elasticitatea parului, prevenind despicarea varfurilor. Untul de shea (karite) hraneste atat scalpul cat si firul de par, protejandu-l impotriva agresiunilor ulterioare. Laptisorul de matca completeaza actiunea untului de shea si uleiului de masline, stimuland cresterea parului. Parul astfel hranit isi recapata stralucirea si supletea naturala.       
           Acelaşi discurs ca la Balsam, doar că acum tratamentul nu e profund ci e intens.
Părerea mea: Masca a venit într-o cutiuţă cu 50 ml, sub capacul mare avea un prospect şi apoi un capac de protecţie Are acelaşi miros discret, plăcut, asemănător cu crema Doina (mie îmi place). Consistenţa este mai groasă. L-am aplicat după indicaţiile din prospect. spre deosebire de balsam, la mască am văzut efecte imediate. A doua zi părul nu era aşa de uscat, motivul pentru care am şi ales această gamă. Îmi place masca şi chiar aş recumpăra-o chiar dacă nu am văzut mai multă strălucire sau elasticitate a părului. Asupra prevenţiei despicări sau stimulării creşterii părului nu ai cum să îţi dai cu părerea. Ideea importantă este că e o mască hrănitoare bine venită celei cu păr uscat.
          Masca mi se pare mai bună şi aş recumpăra-o (nu chiar acum că mai vreau să testez şi altele). Costă 15 lei pentru 200ml. 
          Sper că v-am lămurit cât de cât despre experienţa mea cu aceste produse. Bineânteles că fiecare are părul diferit, cu probleme şi aspecte specifice, deci nici un produs nu poate fi bun pentru toată lumea. Aceasta a fost doar părerea mea datorită părului meu: drept, fin, cu tendinţă de uscare la vârfuri.
      Voi ce balsam şi ce mască de păr folosiţi? Ce mi-aţi recomanda?
                                                                              xx, Cosmina

5 comentarii:

  1. le-am incercat si eu ! Sunt superbe <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am ramas placut surprinsa de un balsam de la Garnier,cu avocado si unt de shea.De cand l-am descoperit l-am recomandat tuturor prietenelor.E ieftin si bun. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am avut masca acum 2 ani si tin minte ca a fost cea mai buna masca din magazine , acum a fost detronata de cea de la Macadamia dar cum e tare scumpa, mai degraba o iau pe cea de la Garnier!

      Ștergere
  3. gama asta am incerct-o si eu. La fel, ma declar multumita de produse!

    RăspundețiȘtergere