vineri, 12 aprilie 2013

Despre exfoliere

    Acum că primăvara chiar se arată şi mă gândesc tot mai mult la rochiţe şi pantaloni scurţi, am început pregătirile pentru ca pielea mea foarte albă să fie cel puţin fină şi catifelată..... Metoda cea mai bună este exfolierea corpului şi am să vă prezint metodele la care apelez eu.
    Exfolierea presupune îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul epidermei. Se poate realiza o exfoliere mecanică folosind produse abrazive, pentru corp sau o exfoliere chimică pentru pielea delicată a feţei cu ajutorul unor acizi special formulaţi (exfolierea mecanică a feţei nu este reconandată deoarece microparticulele pot cauza mici leziuni la nivelul pielii sensibile a feţei care se pot infecta în timp).
    În această postare mă refer  doar la exfolierea mecanică pentru corp.
    Varianta cea mai comodă este folosirea unui gel de duş care are particule exfoliante. Eu mi-am luat gelul de duş de la Adidas dar particulele sunt foarte mici şi deci exfolierea este foarte delicată. Nu era ceea ce vroiam dar poate dacă vă e teamă de o exfolierea mai puternică poate fi bun. Un alt gel de duş pe care l-am folosit şi era OK a fost unul de la Bourjois doar că la acela nu mi-a plăcut deloc mirosul. Măcar acesta de la Adidas nu are miros.


   Pentru că nu am fost mulţumită cu această variantă de exfoliere mult prea delicată şi pentru că nu vroiam să mai cheltui bani pe alt gel de duş am apelat la ceea ce numesc varianta cea mai economică...adică mi-am luat o mănuşă abrazivă din Kaufland cu 5 lei pe care o pot folosi cu orice gel de duş vreau. Puteţi încerca şi diferente tipuri de bureţi sau lufe mai dure, dar eu am ales mănuşs (roz!). E super! E ca o scărpineală şi o curăţire dintr-o lovitură, aşa 2 in 1.


Varianta completă se referă la exfoliere plus hidratare în acelaşi timp, pus că e totul natural şi home made.
Un scrub foarte bun pentru corp este cel făcut din zahăr şi ulei de măsline, astfel realizezi şi o exfoliere datorită zahărului dar şi îţi hidratezi piele datorită uleiului. Eu mi-am făcut acest scub în variantă mini, într-o cutie de cremă pe care o aveam pentru a-mi exfolia buzele în sezonul rece, şi pentru că nu-mi plăcea mirosul de ulei de măsline am pus şi o picătură de esenţă e vanilie. Super eficient!

Pentru corp recomad însă un scub format din zaţ de cafea şi ulei de măsline. Cafeaua este foarte bună pentru zonele cu celulită deoarece stimulează circulaţie, şi în general exfolierea este indicată pentru acele zone sau pentru cele cu vergeturi doarece simulează formarea de nou ţesut. Uleiul de măsline poate fi înlocuit cu ulei de cocos, doar că acesta trebuie încălzit pentru a căpăta consistenţă lichidă sau cu ulei de migdale. Dar pentru cel care trăiesc în Romania, uleiul de măsline extra virgin este mult mai uşor de găsit şi mai avantajos ca preţ. Am văzut ulei de migdale şi de cocos doar în Dm dar cel de acolo nu are miros, deci nu e presat la rece şi nu are aceleaşi calităţi benefice pentru piele. Revenind la reţetă trebuie să precizez că se face un pic de mizerie în cadă când foloseşti acest scrub dar cred că merită, că doar nu e aşa de greu de curăţat.
    Cam acestea sunt metodele de exfoliere pe care le folosesc şi acum că voi avea pielea exfoliată poate  voi folosi şi o cremă autobronzantă, măcar penru picioare...
     Voi ce metodă sau ce produs folosiţi?




2 comentarii:

  1. Folosesc scrubul cu malai si bicarbonat de sodiu si ma folosesc de o manusa exfolianta de la Marionnaud :D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da.... malaiul e tare! Mersi ca mi-ai amintit de el!

    RăspundețiȘtergere