duminică, 16 octombrie 2011

Machiaj pentru o zi specială

  Deşi fiecare zi ar trebui să fie specială, poate că nu în fiecare zi avem timpul necesar să realizăn un machiaj de la A la Z. Cred că nu sunt importante firmele sau preţul dat pe produse, consider că informarea e mai importantă: adică ce produse să foloseşti, ordinea, şi ce anume ţi se potriveşte. Primul lucru sper să îl clarific acum, al doilea depinde de încercările fiecăruia.
  Poza de mai jos arată seria de produse pe care fiecare din noi am vrea să o folosim, pentru un machiaj impecabil, doar că cele din poză (poza nu e a mea, e de pe blogul lui Fleur de Force, makeup guru pe YT) sunt super scumpe şi eu una nu mi le permit. Dar precizez, există produse foarte bune şi la preţuri mult mai acceptabile: firme gen Elf, Nyx, Maybelline, Rimmel, Revlon, L'Oreal, Max Factor etc, trebuie însă încercat.
   Pentru un machiaj impecabil ar trebui să începem cu o cremă hrănitoare, adaptată tipului de ten.
   Machiajul incepe cu faţa:  
- bază de machiaj (face primer)
- fondul de ten
- anticearcăn şi sau corector
- pudră pentru fixarea celor de mai sus
- pudră pentru conturul feţei (adică mai închisă decât culoarea feţei tale)

- pudră de obraji (blush)
- pudră iluminatoare (poate şi fii şi sub formă de cremă)
Ochii:
- bază pentru fard (eye primer)
- farduri  (culorile dorite+ de regulă minim trei, una ca bază, una mai închisă pentru contur/umbre şi una foarte deschiă ca iluminatoare)
- creion dermatograf (sau gel)

- mascara (după folosirea cleştişorului de gene)
Buzele:
- creion de buze
- ruj
- luciu de buze
Sprâncene:
- creion, ceară pentru sprâncene sau pudră
- gel de fixare
La final un spray pentru fixarea machiajului. (dacă îl ai, că eu nu am găsit decât la Elf dar nu mi l-am luat). În poză sunt prezentate şi pensulele folosite. Dar asta nu cred că e atât de important. Produsele sunt de la unele firme foarte renumite dar care la noi nu există, doar dacă le comanzi pe net. Poza e folosită pentru că explică cel mai bine vizual întregul arsenal de care ai nevoie.

Left-right, Top-bottom: RMK Primer, Georgio Armani Fluid Sheer in Pale Shimmering Rose, Chanel Vitalumiere Aqua in B30, Sonia Kashuk Hidden Agenda Concealer Palette, Bare Minerals Original Mineral Veil, Urban Decay Eyelash Curlers, Sleek Contour Kit in Light (I only used the contour shade), Stila Kitten Highlighting duo, MAC blush in Desert Rose, Urban Decay Primer Potion, MAC Brow Set, Smashbox Brow Tech in Brunette, Bobbi Brown Gel Eyeliner in Espresso Ink, NARS Eyeshadow in Ashes to Ashes, MAC Eyesahdows in Orb, Naked Lunch, Omega and Embark, Estee Lauder Crystal Baby Lipstick, MAC Creamsheen Glass in Deelight, YSL Touche Eclat (2), YSL Effet Faux Cils Mascara in black, Estee Lauder Sumptuous waterproof mascara in black (for the bottom lashes!), Skindinavia setting spray for Oily skin, A selection of brushes from MAC, Royal & Langnickel Sigma, Smashbox and BH Cosmetics.
Această incredibilă listă ar putea fii considerată şi un fel de wish list dacă vrei! Adică macar o dată să le încerc şi eu.....Şi probabil dacă ar fii să investesc în ceva ar fii acele pensule gen Mac sau Sigma,  fluidul de la Armani,  Mac blush şi paleta.... cam toate... na.... Cele mai puţin scumpe sunt. Sleek şi Sonia Kashuk dar la noi nu se găsesc, una e exclusiv englezească cealaltă exclusiv americană. Oricum pentru o zi specială sau doar pentru a ne ridica moralul într-o zi mai posomorâtă trebuie să avem armele necesare - cele ale machiajului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu