duminică, 19 mai 2013

Despre parfumuri false

   Nu ştiu cum e sau era la voi în oraş, dar în Oradea era o vreme când la orice terasă la care erai sau chiar prin parcări de mall-uri erai asaltată de tipi "şmecheraşi" care te invitau să cumperi parfumuri "originale", umblau cu genţile după ei. Unii aveau repica că sunt furate, alţi că provin din depozite .....şi de asta sunt mai ieftine....tot felul de texte pe care nu le-am crezut niciodată... Acum pacă sunt mai puţini...sau poate pentru că nu mai ies eu pe la terase...
  Oricum parfumurile lor semănau izbitor de bine cu cele originale de la marile case şi costau cam pe la jumătate...deci nu erau chiar chilipir.... Mergând în vizită la o amică, soţul acesteia tocmai îi cumpărase un Bulgari Omnia...parfum pe care îl avusesem nu de mult.... El jura că e original..... Am confirmat că sticla e identică şi mirosul exact cum mi-l aminteam (numai bine pentru dânsul să repete: - Vezi! ţi-am zis eu!) dar tot nu eram convinsă de el din cauza sursei... Atunci mi-a spus că dacă vreau să îmi iau şi el mă sună când mai dă de "traficantul de parfumuri". La câteva zile comandam prin telefon un Dior Cherie şi un Calvin Klein Euforia.... fiecare la preţul de 70 lei parcă (a fost acum mai bine de un an sau doi) că oferta era cam limitată... Le-am ridicat de la amica mea...minunându-ne că ambalajele erau sigilate, cutiile arătau ca cele originale din Douglas...sau orice alt magazin...plus că la preţul de mai sus erau variante de 100 ml....Tocmai achiziţionasem două găleţi de parfum.... De cel Dior m-am îndrăgostit din primul moment... dar la două zile adevărul se arată...mirosul nu persistă şi nici nu era puternic....dacă foloseşti o eşarfă se transferă ceva şi eşarfa miroase mai mult timp dar direct pe piele nu ţine mai mult de o oră - două... Bine că era la găleată şi am început "să fac duş" cu parfumul, adică să pun o cantitate considerabilă ca să se simtă ceva.
    Surpriza a veni în vară când după multe aşteptări ajung şi eu pentru prima dată la mare în Grecia... şi descopăr acolo în magazinele de suveniruri parfumuri Fake, la preţuri de 8-10 euro... Nimeni nu pretindea că sunt originale, erau expuse pe raft, aveau chiar şi tester.....(Bineânţeles că numai românii se înghesuiau la ele!). Atunci am realizat profitul pe care îl fac "şmecheraşi"... adică eu am dat 70 lei şi aici găseşti cu 40 lei, dacă nu şi mai puţin... Mi-a plăcut J"adore Dior şi l-am luat, tot la gramaj mare de 100 ml. Nu aveam nici o aşteptare că va persista sau că parfumul ar fi puternic...dar tot nu am putut rata ocazia. Prietena cu care eram avea acasă originalul şi mi-a spus că diferă doar nuanţa de auriu a capacului, mirosul e la fel doar că mai diluat.


După cum se vede "am făcut duş" şi cu acesta... că doar nu prea ai de ales dacă vrei să se simtă ceva şi să persiste pâna la supermarket şi înapoi....
     Concluzia este să nu credeţi toate textele celor care vând...Dacă cumpăraţi să ştiţi la ce să vă aşteptaţi, şi mai ales NEGOCIAŢI cu "traficanţii" ..spuneţi că în Grecia se găsesc la tot drumul, prin magazine cu 8 euro.. chiar şi cele de 100 ml...  Asta bineînţeles dacă acceptaţi să folosiţi un fake, eu una nu sunt împotrivă dar ştiu că  o parte a lunii este..... Oricum acum mi-a cam ajuns..că de Crăciun şi alte ocazii lumea îmi mai cumpără parfumuri şi stau bine la acest capitol... Pentru bugetul românesc de criză este şi asta o soluţie!
  Puteţi să imi scrieţi ce părere aveţi despre parfumurile false şi dacă v-aţi întâlnit cu ele.

Un comentariu:

  1. Am intalnit si eu astfel de persoane care vand parfumuri ,dar am intrebat odata de curiozitate de pret si era in jur de 100 si ceva lei,pana-n 150 lei... La acest pret clar nu se merita.Prefer 20 ml de parfum original decat 100 si sa nu persiste.

    RăspundețiȘtergere