luni, 11 iunie 2012

Deodorant natural

  După multe căutări am găsit un deodorat natural care să funcţioneze. Este cel de la Lush, T'eo, care este adresat sportivilor. Deşi nu sunt sportivă, chiar de loc, transpir ca unul, şi pentru mine restul deodorantelor fără aluminiu au fost o dezamăgire.
Arată  aşa:

Ingrediente: Sodium Bicarbonate, Cream of Tartar (Tartaric acid), Apricot Kernel Oil (Prunus armeniaca), Blue Wax (Specerit Blue C), Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia), Magnesium Carbonate, Lemon Oil (Citrus limonum), Juniper Berry Oil (Juniperus communis), Lemongrass Oil (Cymbopogon flexuosus), Fresh Green Grapes (Vitis vinifera), Blue Cornflower Petals (Centaurea cyanus), *Citral, *Eugenol, *Geraniol, *Citronellol, *Limonene, *Linalool, Perfume} 
 Ce spun ei:  
Este un deodorant vegan natural unisex, indicat atunci cand mergi cu bicicleta, faci jogging sau dansezi ore in sir. T'EO munceste din greu pentru oamenii care depun efort fizic intens. Daca transpiri abundent, T'EO te ia cu asalt prin arsenalul sau de ulei de arbore de ceai antibacterian, lamai fresh astringente si ienupar detoxifiant.
Părerea mea
- miroase a citrice combinat cu ierburi, un miros plăcut, curat 
- mirosul nu persistă pe piele în cursul zilei dar dulapul în care îl ţin miroase foarte tare, pentru că trebuie ţinut în loc uscat ferit de umezeală.
- durează mai bine de 8 ore, spre 10, depinde aici şi de căldura de afară şi de activităţi (şi vă spun că eu transpir foarte tare!....)
- se aplica pe piele prin tamponare sau frecare. Dar după epilat este neplăcut să îl freci de piele pentru că e dur şi grăuncios. Unii s-au plâns că e iritant sau că ustură, dar mie nu mi s-a întâmplat. E adevărat că e mai dur ... dar nici nu aş zice şmirghel... Prin tamponare cu pielea e mult mai bine!
- costă 35,8 lei.... nu aberant dar nici ieftin nu e!!! L-am luat de pe site-ul lor.
- mulţi s-au plâns pe lîngă aplicare că după ce treci de jumătate se fărmiţează, eu îl am de aproape 3 săptămâni şi abia dacă se vede că l-am folosit.. aşa că până ajung la jumătate mai este. E adevărat că baza albastră de ceară s-a mai desprins.. dar asta pe mine chiar nu mă deranjează
Concluzie:
- e cel mai bun deodorant fără aluminiu pe care l-am încercat... nu are chimicale.... cred că mă va ţine mult timp şi am să îl recumpăr dacă se va termina.
P.S:
Dacă nu transpiri abundent, Lush are şi unul mai cremos Aromaco, care costă 30,8 şi despre care am citit review-uri că e mai uşor de aplicat. Conţine: Infuzie de arin, propilen glicol, sterat de sodiu, oţet de muşeţel, bicarbonat de sodiu, ulei de paciuli, citrat, limonen, parfum.  Dar eu nu m-am riscat şi am luat cel care e mai tare, să fiu sigură că nu mă lasă baltă !


UPDATE:  După această postare l-am mai folosit un pic dar apoi l-am cam lăsat în dulap că parcă nu mai ţinea aşa demult adică cam 6 ore (şi de multe ori am nevoie de un deodorat care să ţină ninim 10-12 ore)...şi am vrut să încerc şi altele... L-am scos de curând din dulap şi abia dacă mai pot să îl folosesc... După epilare mă ustură pielea dacă mă dau cu el..şi chiar a doua zi după epilare îl aplic şi după câteva ore, probabil că încep să să transpir, mă ustură pielea, nu tare...dar tot e neplăcut.... Să se fi stricat??? Nu ştiu care e termenul lui de expirare şi acum cred că are un an... Acum am găsit unul cam la fel de bun dar mai ieftin din DM de la Alverde, aşa că nu am să îl recumpăr pe acesta.

                                                                                              xx Cosmina

Un comentariu:

  1. Sau ai putea să cumperi direct bicarbonat de sodiu şi să tamponezi cu el axilele. Pus pe un prosop inmuiat în apă. Şi costă şi ceva gen 60 sau 80 bani.Ieşi cu muuult mai ieftin!Numai bine.
    Crisa

    RăspundețiȘtergere