sâmbătă, 29 octombrie 2011

Personalităţi care au influenţat moda

Personalităţi care au influenţat moda, altfel spun fashion icons sau style icons. adevăratele vedete care şi după trecere timpului sunt amintite, şi a căror influenţa se poate observa şi astăzi. Tendinţele vin şi pleacă dar adevărata garderobă trebuie clădită pe temeliile lucrurilor care rămân mereu la modă. Sunt multe alsfel de fashion icons, dar cele care mă inspiră cel mai mult sunt cele de jos.
1. Audrey Hepburn - actriţă şi model, celebră pentru filmul " Breakfast at Tiffany's" dar şi pentru stilul ei clasic, şic de zi cu zi. De la ea au rămas consacraţi: balerini, trenciul,pantalonii capri, rochiţa neagră asortată cu perle, mănuşile elegante până la cot. Toate acestea au fost şi rămân la modă. la fel şi machiajul, sprâncene groase dar bine definite, eyeliner, gene întoare şi negre....nemuritor!

câteva din lucrurile care amintesc de ea, şi care sunt şi azi la fel de căutate.
2. Jakie Kennedy Onassis - prima doamnă a Americi, a lăsat în amintire ţinutele feminine în două piese, fustă şi sacou dar şi rochiile cambrate cu aspect îngrijit, uşor şcolăresc,sau extrem de elegante şi nu în ultimul rând ochelarii mari de soare
Cardigan, rochiţă, perle şi ochelari de soare. Clasic şi de efect!
3. Brigitte Bardot - reprezintă imaginea anilor 60. Părul tapat, ochii de felină

4. Marilyn Monroe - putea să nu apară ea de pe lista pesoanelor care au influenţat moda. De la ea provin măsurile de 90-60-90, doar că ea, spre deosebire de modelel actuale nu avea o înălţime surpinzătoare, ceea ce o făcea o femeie cu  fome apetisante, pe care le punea în valoare cu pantaloni scurţi de blugi sau cu rochiţe feminine, cu imprimeuri, florale.

Garderoba de atunci poate fi si acum la fel de şic şi senzuală, nu lipseşte rujul roşu.
5. Kate Moss - după ce a lansat moda modelelor anorexice, a dat dovadă de stil în maniera în care combină piese moderne cu piese vintage. Stilul ei este considerat boho-şic, adică elemente feminine, hippy, combinate cu piese clasice. Pozele cu ea de acum 10 ani sunt la fel de actuale şi copiate şi azi. Din acest motiv am trecut-o printre personalităţile care au influenţat moda.

Lista asta poate continua cu multe nume. Pe Coco Chanel nu au inclus-o deoarece ea intră la categoria designerilor care au influenţat moda. Ar mai fii Katharine Hepburn (pantalonii masculini), Grace Kelly (rochiile somtuoase cu detalii fine şi rafinate), Diana Ross (rochiile mulate, genele false), Debbie Harry (solista de la adevărata trupă Blondie, a reinventat stilul rock cu tricourii imprimate, geacă de piele şi jeans. Unii o numesc Originala Kate Moss!!!), Cher (dantela, fajurii, croşetul), Twiggy, Janis Joplin (accesorii cu pene,  brăţări colorate din mărgele sau lemn, esenţa hippy)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu