marți, 3 septembrie 2013

Inventarul produselor mele cosmetice

La finalul postării  Cumpărăturile lunii august am scris că SPER să mă pot abţine în a mai cumpăra produse cosmetice, referindu-mă aici mai ales la machiaje... În urmă cu 5 ani colecţia mea de machiaj putea fi ţinută într-o mână...acum a căpătat proporţii mult prea mari pentru o muritoare de rând. Inspirată de postarea făcută de  Claudia  de pe blogul ei claudiaschoice88 care a stat şi şi-a numărat toate gelurile de duş, toate cremele... etc....m-am gândit că mi-ar face şi mie bine să mi le număr... Dacă ea stă masiv la capitolul geluri de duş eu stau extra masiv la capitolul farduri de pleoapă...(măcar ea poate termina uşor gelurile de duş..dar eu m-aş mira să termin vre-un fard cât de curând darmite o paletă!)
    Nu e frumos..sau e.... dar aşa arată măsuţa mea de machiaj...zilnic...adică nearanjată pentru poză... Şi mai jos seltarul ei...care se îndoaie sub propria greutate. (nu am pus la socoteală creionul acela mic.. cred că a fost trecut la produse terminate într-o lună...dar m-am ataşat mult prea tare de micuţ)


Nu pare mult???? Cifrele spun adevărul:
Machiaje:
17 palete de farduri cu mai mult de 5 culori
7 palete mici de 4- quatro
2 palete trio
5 duo
9 farduri single
6 pigmenţi
(refuz să adun tot ce înseamnă fard de pleape!)
2 BB cream (pe terminate ambele)
3 fdt
3 primere de ochi (2 mini size)
4 duo-uri blush and bronzer (unul cremă, 2 pudre)
3 bronzere
9 blushuri
5 high lighter (2 lichide şi 3 pudră)
4 pudre
3 anticearcăne
5 mascara
6 baze cremoase (4 creioane jumbo şi 2 color tatto)
8 eyelinere (lichide sau sub formă de cariocă - 4 negre, 2 violet, 1 maro, 1gri)-nu am sub formă de gel
13 creioane de ochi (3 negre, 5 maro, 2 albastre, 1 verde, 1 auriu, 1 roz)
12 creioane de buze (3 sunt foarte mici... dar multe nu le folosesc ever!)
- la capitolul rujuri şi glosuri sunt convinsă că mai sunt şi altele pitite prin genţi sau ascunse momentan.. am gasit:
17 rujuri şi creione jumbo
12 glosuri
35 lacuri de unghii.
La capitolul îngrijire personală nu stau aşa de rău....că mania mea sunt machiajele...dar dacă e să facem inventarul...să nu ne eschivăm.
3 creme de corp (toate pe terminate)
3 creme de faţă
2 serumuri
2 geluri de curăţire a feţei
1 demachiant
1 mască de faţă şi 3 pliculeţe de argilă (pe care tot uit să le folosesc)
1 deodorant (de regulă am două: unul fără aluminium pentru zile uşoare şi clasicul Lady Speed stick pentru zile de lucru)
4 geluri de duş (unul e cu parabeni...refuz să îl folosesc...îl fac cadou...şi unul e pe terminate)
1 şampon (şi aici de regulă am două pentru a alterna..dar acum s-a nimerit să mi se termine unul)
3 produse leave-in
Cam astea sunt... Sper să nu fi uitat vre-o categorie... Dacă vă vine să credeţi sau nu NU AM: nici un primer de faţă, spray de fixare a machiajului, am rămas fără balsam de păr sau mască (că foloseam masca pe post de balsam şi am terminat-o aşa cum aţi putut vedea în postarea cu produse terminate în august)
   Dacă am uitat ceva spuneţi-mi că mă uit. Ştiu că poate părea ciudat dar chiar vreau să ştiu cum stă treaba cu adevărat.. şi de fiecare dată când vreau să cumpăr ceva machiaje să revin la această postare să mă crucesc.. şi să îmi bag coada între picioare...să stau cuminte. Bineînţeles că am să fac cumpărături deci vor mai fi postări gen Haul...dar sper să mă limitez doar la lucrurile pe care nu le am...
    Pentru mine acesta nu e u Pan Project deoarece nu cred să termin degrabă vre-un produs de machiaj, în 4 ani de zile ţin minte să fi teminat un singur blush şşi am atins fundul cutiei la încă unul... deci nu are sens să spun că mă opresc din cumpărat anul acesta...Forever! ...FDT, BB cream-urile şi pudrele de regulă le consum .cu restul e mai greu.
   Sper să reuşesc să îm iînving dependenţa asta...
                                                                                        xx, Cosmina



4 comentarii:

  1. Dumnezeule, ce ai acolo! Numai la marile youtube-rite am mai vazut asemenea colectie de machiaj. Eu recunosc ca pana acum nu am terminat niciun ruj, fard, corector sau altceva. Multe au ajuns la gunoi ca si-au schimbat consistenta sau au expirat. Cred ca daca as reusi sa termin macar un fard, as fi tare multumita :D
    Bafta multa daca te decizi sa te pui pe consumat si pe necumparat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Clausia, m-ai inspirat sa ma apuc de numarat... E foarte util... Corectoare, fonduri de ten, pudre am terminat cateva, chiar si un fard de pleoape si un blush...dar in 4 ani...e cam putin. Pacat ca nu am mai mult loc pe pleaopa sa se termine mai repede!

      Ștergere
  2. Ai o adevarata colectie! Eu la make-up stau bine, pentru ca nu prea am timp sa ma machiez in fiecare zi (cu fard de pleoape si tot ce trebuie) si m-as enerva sa le tin asa nefolosite. Eu tot cu produsele de ingrijire am o problema, dar sper sa-mi treaca :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare cu problema... Sa stii ca le folosesc, prin rotatie.. mi se mai pune mie pata pe cate o paleta asa o saptamana ..dar apoi trec la alta... De folosit le folosesc...dar de terminat nu cred sa vad ziua curand... de aceea trebuie sa ma opresc din cumparat.

      Ștergere