miercuri, 17 octombrie 2012

Machiajul ochilor în funcţie de formă

       Când vine vorba de machiaj îl putem folosi atât ca mod de exprimare a ceea ce simţim căt şi ca mod de corectare a elementelor care nu ne plac la faţa noastra... sau de ce nu ambele...
      Se spune că ochii migdalaţi sunt forma ideală...cu ei se poate folosi orice tehnică....
      Imaginea este luată dintr-o carte de machiaj, de pe google, eu doar traduc pentru cele care nu ştiu engleza, deşi aceleaşi tehnici le-am auzit în emisiuni utilizate de numeroşi makeup artişti, exemplu Surorile Chapman (pixiwoo),  Carmendy, Wayne, Clio etc
    Coloana din stânga
   Ochii foarte apropiaţi trebuie luminaţi în colţul intern cu culori deschise iar în colţurile exterioare trebuie aplicată o culoare mai închisă.
    Ochii care pătrund adânc şi au o pleoapă mobilă mica sunt sfătuiţi să aplice culori deschise pe pleoapa mobilă, pentru a o scoate mai bine în evidenţă, iar în pliul ochiului să folosească o culoare mai închisă.
   Ochii lăsaţi, care au pliu peste pleapa mobilă e bine să folosească culori mate, de intensitate medie sau închisă.
   Coloana din dreapta
  Ochii migdalaţi.... cei mai fericiţi
  Ochii cu colţuri căzute. Este indicat să se aplice culoarea uşor ridicată spre exerior. Curbarea genelor cu un cleştişor şi aplicarea de mascara ajută deasemenea.
 Ochii proeminenţi, exoftalmici (care par a ieşi în afară) - este bine să se utilizeze culori medii, închise de jur împrejur, utilizarea creionului negru sau maro (sau alte culori închise) pe linia pleapei de jos ajută deasemenea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu