luni, 24 noiembrie 2014

Scutece mai naturale

       Acesta este postul care reprezintă o continuare a postului cu Dilema pornită de la scutece. Adică ce scutece am găsit şi care sunt fără loţiune, mai naturale....spun mai naturale că nu sunt convinsă că sunt total natural...Singurele cu adevărat naturale ar fi scutecele refolosibile din bumbac... dar cum am mai precizat nu am timpul, răbdare sau nervii să folosesc aşa ceva mai ales dacă găsesc alternative de unică folosinţă fără chimicale.... E adevărat că m-a ajutat mult site-ul criticomamica.blogspot.ro  de unde am luat primele şi cred cele mai bine argumentate sfaturi. Dar şi părerile unei prietene mai bine informate ca mine au contat.. Astfel am ales scutecele Baby Love de la DM şi Libero de la Real. Pe site-ul Critico Mamica mai erau recomandate scutecele Alana dar în DM-.ul din Oradea nu sunt. Eu eram foarte mulţumită de perfomanţele celor de la Pampers Dry Active, cu care le-am comparat dar m-am molipsit de controversa cu loţiunea care e iritantă, peniţele de gel foarte chimic care absorb umezeala, (clorul nu m-a derajat).
        Pe cele de la DM scrie că sunt 100% celuloză, nu au clor şi alte chesti pe care nu le ştiu traduce..şi nu sunt traduse în română plus că au emblema de eco... Pe cele de la Libero nu scrie decât că au Nordic Eco Label . (nici asta nu ştiu ce înseamnă dar e de bine... sunt acreditate ca fiind Eco) şi sunt fără loţiune... Cele de la Pampers şi cele de la Libero au ceva desene colorate pe ele, cele BabyLove sunt albe şi doar un mic desen pe partea de sus. Ca mărime toate par la fel şi mărimea corespunde la toate. Au aceleaşi tip de închidere cu arici şi acelaşi elastic la nivelul picioarelor.  În interior cele Pampers sunt colorate celelalte sunt albe. Cele de la Dm (BabyLove) par mai naturale la atinngere.. semănă mai mult a hârtie dar sunt un pic mai rigide şi s-a întâmplat ca într-o dimineaţă să fim un pic umede pe pijama... Oricum cred că voi rămâne la ele şi aşa (la BabyLove) deoarece scrie clar că sunt  naturale, din celuloză, dar şi cele Libero mi se par bune..poate am să alternez..
       Sunt încântată că am găsit variante naturale la preţuri asemănătoare cu cele "clasice". Ştiu că pe site-ul organic baby sunt alt tip de scutece naturale dar fiind mult mai scumpe nu le-am luat încă şi nu ştiu cum sunt.. dacă le-ai încercat te rog să îmi spui cum sunt...
        Acum ceva poze:






Un comentariu:

  1. foarte utila postarea ta! o sa o transmit mai departe, am o prietena care e mamica si nici ei nu-i mai place pampers!

    RăspundețiȘtergere