luni, 10 noiembrie 2014

Detergenţi ecologici

    Uite că revin cu un nou post non-beauty... ca urmare a postului cu Dilema pornită de la scutece despre care am scris aici. Din ce am citit pe net am căutat detergeţi ecologici care să aibă desenul cu Ecolabel, adică să fie atestaţi. Mi-am cumpărat cel de la Auchan din marca Miewx Vivre Environnement şi am luat şi balsamul deşi acesta nu are desenul cu Ecolabel. Sunt mulţumită de ele, mi se pare că spală la fel de bine ca ceilalţi detergenţi pe care i-am avut. Nu face faţă petelor..dar nici cei din trecut (Ariel lichid, Rex lichid) nu făceau faţă. Balsamul nu prea are miros, parcă aşa ceva un miros delicat de haine curate.... dar e ok, doar că se cam termină repede că e mai mică sticla. La o spălare eu pun cam 2 capace de detergent şi am tot 2 capace de balsam...   Am căutat şi marca Sano Bio recomandată de o cititoare, şi m-am uitat în toate marile magazine dar nu am găsit... doar ceva voriante non-bio.. se pare că Oradea se aprovizioneză mai prost. Nu mai ţin minte preţul la aceste produse dar pot spune că nu sunt cu nimic mai scumpe decât cele clasice.

Pentru vase am luat cel din DM, la preţul de 4 lei. Am rămas foarte uimită de el, e foarte bun, spală bine şi trebuie să foloseşti doar foarte puţin.  Data viitoare cumpăr două..să îmi fac un stoc.

În concluzie sunt foarte încântată că se poate spăla cu produse mai ecologice dar fără gaură în buget. Îmi pare rău că nu le-am descoperit mai devreme... Parcă am văzut în Dm şi ceva detergent de rufe eco..pe care îl voi încerca....Dacă aveţi şi alte sugestii nu ezitaţi să mi le spuneţi, vreau să încerc şi alte mărci dacă voi mai găsi la un preţ rezonabil.
                                                                                                      xx, Cosmina

2 comentarii:

  1. Acesta este detergentul de vase pe care il folosesc si eu! Iar Sano Bio eu am gasit in hypermarketurile Auchan, Carrefour, Cora, cred ca depinde si de aprovizionare, uneori mi s-a intamplat sa nu gasesc intr-o parte dar aveau in cealalta.

    http://www.detergenti-curatenie.ro/userfiles/productlargeimages/product_10269.jpg
    http://s1.emagst.net/products/697/696591/images/res_89bd9b6aa21e740f2c42a70e9386e288.jpg

    Cred ca se poate comanda si online de aici http://www.bnb.ro/pachet-detergent-sano-maxima-bio-125kg-balsam-sano-maxima-bio-1l.html, vand si la pachet si separat detergentul si balsamul (balsamul are aici 1 litru, eu cumpar de obicei sticla de 2, tine mai mult:)

    Dar daca sunteti multumita de cele gasite in Auchan, de ce nu, de curiozitate am sa le testez si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi in Oradea nu avem Cora, iar in Auchan si Carrefour nu le-am gasit.. poate le comand online ca vreau sa le testez, poate sunt mai bune.

    RăspundețiȘtergere