marți, 18 martie 2014

Sfaturi şi trucuri de frumuseţe şi machiaj

       

   Vreau să sciu acest post de mai bine de un an..uite că i-a venit şi lui vremea! Scriu aceste sfaturi / trucuri ca şi cum le-aş spune celei mai bune prietene sau surori mele, fără a avea pretenţia că sunt specialist sau că m-aş pricepe ... Doar că în cei 32 de ani care au trecut am aflat tot felul de lucruri pe care m-am gândit să le împărtăşesc cu voi. (mai ales în ultimi 6 ani de când cu obsesia machiajului). Cu siguranţă voi uita multe.. dar se mai pot face şi alte astfel de posturi.

PĂR                                                                     
- dacă nu ai probleme cu electrizarea sau încălcirea părului nu prea ai nevoie de balsam... dar ai nevoie de o mască, ea îţi va hrăni părul şi îl va menţine în condiţie bună.
- singura soluţie pentru vârfuri despicate este să le tai.. nu te lăsa înşelată de diferite reclame şi produse.
- dacă foloseşti uscătorul, placa sau ondulatorul.. ai nevoie de un spray de protecţie... (gerovital are unul care nu e scump)
TEN
- demachierea e obligatorie!
- demachairea nu e tot una cu curăţirea tenului.. şi nu ajunge doar să te demachezi...adică  nu îţi şi cureţi tenul ( cu un gel sau spumă de curăţare specifică tenului tău)
- crează-ţi propria BB /CC cream sau cremă nuanţatoare. Înainte de apariţia acestor creme BB sau CC  imi făceam eu în fiecare dimineaţă în  palmă propria cremă nuanţatoare prin amestecarea fondului de ten cu crema de faţă preferată, astfel aveam şi benefiiciile cremei şi un pic de acoperire. Unde mai pui că scapi de 2 paşi doar într-unul şi îţi termini machiajul mai repede dimineaţa (cine nu vrea asta!)
- orice produs cremos trebuie fixat cu unul pudră pentru a rezista ( dacă ai tenul foarte uscat se poate şi fără)
- dacă vrei sa iţi faţa să arate mai slabă trebuie sa iti conturezi faţa, adică să adaugi umbre, cu ajutorul unui produs (fond de ten sau pudră) mai inchis cu 2-3 nuanţe  decât nuanţa tenului tău (acesta e trucul care îmi place cel mai mult..a schimbat totul!) foloseşte apoi un iluminator pe zonele care doreşti să iasă în evidenţă, dar fără să exagerezi.Vezi aici postarea Cum să îţi conturezi faţa  
   Şi fardul de obraz ajută la conturarea feţei vezi aici Cum să aplici fardul de obraz în funcţie de forma feţei

OCHI
- genele şi ochi îţi vor ieşi mai bine în evidenţă dacă foloseşti un cleştişor de gene înainte de a aplica mascara.  Nu ia mult timp dar efectul e observabil....
- sprâncenele nu trebuie doar pensate dar şi tunse... mult timp nu reuşeam să am sprâncenele cum îmi doream datorită faptului că  nu le tundeam. Ca să le tunzi trebuie să ai o periuţă (de la un rimel / mascara mai veche) şi să le periezi în sus, apoi cu o forfecuţă tai firele lungi... Diferenţa e imensă dar nu exagera..tunde numai un pic!
- o bază de machiaj face ca produsele aplicate peste să ţină mult mai mult, o bază pentru fardul de pleoape (primer) face ca fardul nu doar să ţină mai mult dar şi să aibă o culoare mai bogată.  Cu un primer bun poţi folosi şi farduri care nu sunt aşa de pigmentate sau calitative şi vor arăta super! Dacă nu ai foloseşte fondul de ten sau anticearcanul apoi pudră peste pleoape.. nu e chiar la fel dar se aproprie (ELF are unul de 9 lei care chiar e bun)....
- se spune despre sprâncene că sunt surori nu gemene... aşa că nu e chinui să le faci identice...de cele mai mule ori vei ajunge să te pensezi prea tare (şi ajungi ca şi Cruela)
- pentru a avea culori mai viribante, mai puternice le poţi folosi umede, trebuie doar să umezeşti pensula cu care le aplici (şi nu fardurile nu se strică..se usucă şi apoi sunt ca noi).
-o culoare foarte deschisă gen alb, vanilie şi un pic sidefată sau satinată, plasată în colţul intern al ochiului deschide privirea şi face ca ochi să pară mai vii.
-când aplici mascara (rimelul adică) aplică de la rădăcina genelor şi ţine acolo periuţa pentru o secundă, apoi periază sub formă de zig-zag
-dacă vrei ca ochi tăi să pară mai mari, conturează linia internă a ochilor cu un creion alb sau mai bine crem. Acelaşi truc este bine de folosit când eşti obosită deoarece face că ochi să pară mai odihniţi... Dacă vrei să pară mai mici foloseşte negrul..  Dacă însă vrei să ai ochi mai intenşi dar fără să îi facă să pară mai mici.. poţi folosi negru sau maro dar nu îl aplica până în colţul intern al ochiului..du-l doar penste jumătate.


- Genele vor părea mai stufoase dacă foloseşti creionul negru pe linia internă a pleoapei superioare.. (şi dacă nu mă machez asta tot o fac zilnic!)  Acesta alături de conurarea feţei sunt THE BEST thing EVER!

-fard sau pudră crăpată?  Amestecă-l cu acool sanitar (în ambalajul lui) şi fă o pastă..apoi lasă-l la uscat...va dura cam 12 ore dar va fi ca nou
- dacă vrei să încerci un machiaj cu tuş colorat dar nu vrei să îţi cumperi unul amestecă în fardul de pleoape, nuanţa aleasă, o picătură sau două de Visine şi amestecă până la realizarea unei paste. Nu îţi vei strica fardul! Astfel cu o pensulă poţi aplica noul tău tuş de ochi.
Ai ochelari sau riduri pe pleoape? Evită fardurile cu sclipici sau sidefate - lentila scoate în evidenţă sclipiciul şi nu va arăta bine, la fel şi ridurile vor ieşi în evidenţă.. foloseşte farduri mate
Produse cu mai mult întrebuinţări
-  rujul poate fi şi fard de obraz cremos..
- un iluminator de faţă sau fardul de obraz poate fi folosit ca fard de ochi şi invers
-  fardul de ochi folosit ca tuş (după cum am scris mai sus)
Dacă cunoaşteţi şi voi astfel de trucuri..sau aveţi alte sfaturi scrieţi un post sau lăsaţil-le mai jos, mi-ar plăcea să facem schimb de experienţă!!!
                                                                                       xx, Cosmina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu