vineri, 25 noiembrie 2011

Sfaturi pentru persoanele cu acnee

   Introducere: eu nu pot spune ca sufăr de acnee, îmi mai apare din când în când câte un coş, dar continui să fiu mereu în alerta încercând să previn apariţia lor. Acneea nu ţine cont de vârstă, e adevărat că în adolescenţă e mult mai frecventă şi poate dispărea sau ameliora după 20 de ani. Afectează atăt fetele cît şi băieţii. Poate chiar duce la apariţia depresiei, izolare socială, frustrare.

1. Cel mai bun sfat dacă suferi de acnee, adică numeroase coşuri localizate pe o suprafaţa mai mare, este să mergi la un medic dermatolog. El îţi poate prescrie cel mai indicat tratament în funcţie de tipul de acnee, tipul tău de piele etc. 
2. Atenţie la igiena pielii. Cei 3 paşi: CURĂŢARE - TONIFIERE - HIDRATARE trebuie respectaţi zilnic, adică dimineaţa şi seara, nu mai frecvent. Curăţare se poate face cu orice produs  pe care e specificat "împotriva coşurilor sau punctelor negre". Dacă te şi machiezi vezi să te demachiezi înainte de curăţarea propriu zisă, pentru a curăţa cu adevărat curăţa faţa şi nu doar a îndepărta machiajul. Utilizează un toner, adică o soluţie care ajută la îndepărtarea ultimelor urme de sebum, de impurităţi dar în acelaşi timp îţi închide porii. Am avut prostul obicei să sar peste acest pas şi am constat, mai ales vara, când e cald şi transpir mai mult că îmi apăreau mult mai multe coşuri. Apoi Hidreatează cu o cremă. De ce să mai pui cremă acum că e tenul e curat???? Pentru că e un pic prea curat şi poate deci secreta mult mai mult sebum pentru a înlocui ceea ce i.a fost luat. Aşa că utilizarea cremei este obigatorie, dar fii atent/ă să fie potrivită tenului tău (de regulă persoanele cu acnee, au tenul foarte gras, dar pot avea şi tip mixt sau sensibil). Pe lângă aceşti paşi se adaugă, o dată pe săptamâna exfolierea (nu mai des că pot apărea leziuni minore ale pielii care la rîndul lor să creeze alte coşuri.
3. Fii atent/ă cu tot ce atinge pielea.
      - să nu îţi atingi pielea decât când e necesar, dacă nu te poţi abţine poartă cu tine mereu şerveţele antibacteriene sau gel antibacterian .... şi foloseştele des  (când ieşi din magazin, când te dai jos din tramvai/tazi sau maşina... etc... des, des, des)
      - schimbă-ţi faţa de pernă cât poţi de des. Noaptea faţa ta transpiră,şi toată transpiraţia rămâne pe faţa de pernă.... mai departe realizezi că nu e de bine.
      - igienizează-ţi telefonul. Te-ai gândit de câte ori pui telefonul în contact cu faţa, telefon pe care l-ai folosit cu mâinile murdare. Cu disc demachiant înmuiat în alcool sau cu şerveţele antibacteriene şterge uşor şi tastele. şi ecranul.  
      - părul atinge faţa şi deci trebuie să ai grijă la ce produse foloseşti, de recomandat să nu le utilizezi sau să îţi ţii părul prins.
4. NU STOARCE COŞURILE!!! Nu doar că agravezi problema... infectînd întraga zonă din preajma coşului dar poţi să te alegi cu ccicatrici care nu se vindecă deloc uşor... Dacă totuşi ai umblat la vr-unul curăţă faţa cât mai repede utilizând apoi tonerul.
5. În caz că ai rămas fără soluţie de curăţare şi simţi că îţi apare încă unul poţi încerca următoarea reţetă: sfărâmi o aspirină şi o amesteci cu puţină cremă de faţă, apoi aplici doar pe locul nesuferit laşi cam 10 min apoi clăteşti cu apă călduţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu