miercuri, 12 februarie 2014

Garderoba ideală (2) Piese de bază

   După cum vă povesteam în postarea anterioară aş vrea ca vitoara mea garderobă să aibă piese de bază, care nu se demodează, care pot fi asortate uşor şi mai ales care să te scoată din orice situaţie..indiferent că trebue să mergi la cumpărături, la o petrecere sau o întâlnire mai protocolară, de servici.
    Am în agendă două astfel de liste. Prima este cu 10 Piese de îmbrăcăminte care nu trebuie să îţi lipsească din garderobă şi am notat-o pe vremea când măuitam la Oprah şi a avut invitat ceva stylist....
1. Cămaşa albă
2. Helancă albă şi neagră
3. Blugi albi şi negri ( eu aş pune abastru închis şi negru)
4. Geacă de blugi albă sau albastru închis
5. Trenci într-o culoare tare (eu prefer un crem)
6. Tunică (adică o bluză lungă şi mai largă)
7. Rochia neagră
8. Fusta neagră
9. Balerini şi o geantă XXL (ca accesorii)
10.Eşarfă
    Din acestă listă cred că le am pe toate..dar sunt nemulţumită de cum arată sau de amterialul unora dintre ele..aşa că pe viitor aş căuta o nouă cămaşă albă, un alt trenci că al meu e foarte subţire, şifonabil şi nu e rezistent la apă..ceea ce face să nu pot să  îl port decât foarte puţn între primăvară ţi vară...cînd nu e nici cald nici frig. La capitolul tunică nu am una super tare.. 
    O altă listă e luată de pe ceva blog ..nu mai ştiu care să îi ofer creditele (în engleză era)..dar cred că la un moment dat am văzut ceva asemănător şi pe un site al unei reviste gen Vogue sau Elle...
14 Piese de bază - nemuritoare ( Basisc - Timelles pieces)
1. Tricoul alb, cu decolteu în V
2.Skinny Jeans
3. Pulover cu gât rotund (în engleză era Crewneck Sweater)
4. Pantofi cu toc negri închişi ( Black Pumps)
5. Geantă poştaş colorată (Bright cross-body bag)
6.  Cămaşa albă
7. Fusta creion
8. Jacheta din piele
9. Ceas de inspiraţie bărbătească
10. Rochie petrecută
11.Balerini nude
12. Ochelari de soare
13. Botine din piele întoarsă
  Din lista asta vreau să adaug pe lista de achiziţi gentuţa de poştaş.am o idee clară cum vreau să fie, am şi găsit ceva care îmi place dar acum nu am bani..  şi poate la vară balerinii nude.. vor fi pe listă.... că anul trecut am renunţat la două perechi de balerini şi am rămas cu o pereche care e drăguţă dar nu comodă.
   Pentru că sunt o personă care are nevoie de inspiraţie vizuală..nu doar de liste scrise am găsit câteva poze  ( luate de pe google  ) care să ilustreze în mare cam ce vreau şi cum vreau ..
                                                Garderoba de 30 de piese 

La care se adaugă bineînţeles accesoriile - pantofi, genţi, ochelari de soare, eşarfe...

sau

   Mai sunt ceva lucruri care nu sunt pomenite  dar fără de care nu se poate.. de exemplu- o pereche de cime sau ghete de iarnă, o haină groasă, eu aş pune şi un blazer sau sacou de costum (că merge şi mai casual la blugi dar şi cu rochie sau fustă creion).Poate mai adăugaţi şi voi ceea ce credeţi că este extrem de necesar oricărei garderobe.
    Cu alte cuvinte dacă aş avea 4-5 obiecte din fiecare categorie (tricouri, cămăşi, bluze, pulovere, pantaloni, rochii, fuste, pantofi, jachete, încălţăminte, accesorii (genţi, eşarfe şi ochelari de soare) cred că aş fi aranjată, cu condiţia ca acestea să difere ca materiale astfel încăt să te poarte prin toate sezoanele şi activităţile. De exemplu:
 Pantalonii - eu zic 2 perechi de jeans skinny pentru mine,  neagri şi una albaştri, o pereche de pantaloni de vară uşori, o pereche de pantaloni scurţi tot de blugi şi o pereche de pantaloni de stofă eleganţi.
Jachete - una de piele, un trenci impermeabil, o jachetă de blugi, o haină de iarnă (îmblănită) şi un blazer.(aci voi avea minim 2 că îmi plac mult)
Încălţăminte - pantofi clasici negri închişi, botine, balerini nude (voi cuta la vară), sandale fără toc, sandale cu talpă oropedică (că alea sunt preferatele mele ),  ghete de iarnă (sau cizme îmblănite) şi o pereche de pantofi sport.
Rochii: o rochie neagră care să meargă şi de zi şi de seară, una sau două foarte uşoare pentru când e foarte cald şi una elegantă evental (nu prea port rochiţe decât vara când e cald)
Fuste nu prea port aşă că două ar fi suficiente pentru mine, de lungine medie, până la genunchi, una tip creion şi una în formă de A, nu mă avantajează cele lungi iar de cele scurte nu cred că mai sunt eu la vărsta lor.
    Bineînţeles că pe lângă discuţia cu "ce trebuie să ai în garderobă" se impune şi discuţia despre calitatea lor sau materialele acestora. Multe din lucrurile din liste le am dar nu îmi plac ca şi material sau croială.. Deci a găsi fiecare element pe care îl vreau nu doar în culoarea şi textura potriviă dar şi din materialul cel mai indicat..va fi un proces lung... 
   După cum am mai spus nu mă grăbesc... anul acesta mai vreau să meditez de această temă... pe la finalul anului mai vreau să mai sortez de prin dulap ceea ce nu se va înscrie în viziunea mea. Pe lista de cupărături nu am decăt gentuţa poştaş pe care am văzut-o şi la vară perechera de balerini nude dar foarte comozi....
    Cam aceasta ar fi ideea mea de garderobă ideală.. A voastră care e? 

                                                                  xx, Cosmina

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu