joi, 10 octombrie 2013

Colecţia mea de parfumuri

   Nu e o colecţie foarte voluminoasă, doar 4 dar îmi place aşa. Au fost momente când a fost şi mai pare pâna la 7-8 dar atunci eram cam copleşită de ele, nu mai ştiam pe care să îl folosesc.... În vară am reuşit să termin unul de 100 ml, îl aveam de 3 ani, era CK One Summer. Fiind la cantitate mare şi pentru că îl foloseam vara, deoarece era un parfum fresh, răcoros, m-a ţinut ceva timp... Am vrut să îi fac un review..dar cum faci unui parfum review...că doar toul stă în aroma sa...şi gusturile persoanei... poţi înşirui note de bază şi note de vârf... dar de cele mai multe ori aceastea nu sunt relevante deoarece combinaţia lor...îţi crează sau nu o senzaţie plăcută... Chimia pielii tale schimbă un parfum.

 Să revenim acum..la ce am prin baie.... DA, le ţin în baie.. că acolo nu ajunge soarele...(E bine ca parfumurile să fie ferite de razele soarelului care le poate deprecia mirosul)

       De la stânga la dreapta: Beyonce -Pulse, Taylor Swift- Wonderstruck, Bvlgari - Omnia Crystalline, Versace - Yelow Diamont. Primele două sunt la 100 ml, iar celelalte două sunt la 40 ml respectiv 50 ml.
   Acum să le descriu pe scurt: Pulse este un parfum dulce, dar nu copleşitor, se simte izul de vanilie. Îl folosesc în zilele răcoroase, începând de acum şi până prin primăvara. Iarna parfumurie uşor mai dulcege mi se pare că parcă mă încălzesc...Ştiu că mai este o variantă...dar nu am încercat-o. (Deşi nu sunt o fană a parfumurilor dulci, acesta îmi place)
   Wonderstruck - este un parfum fructat-floral, dar predomină partea fructată... Şi pe acesta îl folosesc mai mult toamna, iarna şi primăvara.... Vara pare prea frucat.. atunci am nevoie de ceva răcoros... Acesta este parfumul meu de zi cu zi... Azi am folosit Pulse pentru că a fost mai frig şi plouat.... V-am mai spus eu că sunt meteo fanatică... şi machiajul e în funcţie de vreme ..şi parfumul....
   Omnia şi Yelow Diamand le-am ţinut mai mult de ocazii, deoarece vară asta am avut One summer.. Omnia este singurul pe care l-am mai avut, acum mulţi ani... E fresh, răcoros, uşor floral, foarte curat.. numai bun pentru vară. Yelow Diamant este un floral sofisticat...cu tentă răcoroasă... Şi ele mai potrivit pentru vară...
   Eu nu am parfumuri de zi sau de seară..asta pentru că nu ies nicodată seara??? Nu neaparat.. şi când mai ieşeam...aveam aceleaşi parfumuri.. Eu sunt aşa .....pe anotimpuri...

Pentru cele interesate în mai multe detalii:
    Beyonce - Pulse costă cam 70 lei la 100ml
Note varf: para, bergamota, Curaçao
Note inima: orhidee, bujor, iasomie
Note baza: vanilie, lemn, mosc
    Taylor Swift - Wonderstruck, 100 ml este 127 lei
Note varf: zmeura, ceai, flori de mar, frezie, mure
Note inima: caprifoi, vanilie, hibiscus
Note baza: lemn de santal, cihlimbar, mosc, piersica
    Bvlgari - Omnia Cristalline  la 40 ml este 150 lei
Note varf: para asiatica, bambus
Note inima: lotus
Note baza: balsam extras din lemn
   Versace - Yelow Diamant, la 50 ml este  143 lei
Note varf: bergamota, lamaie, extras din portocala amara, piersica
Note inima: mimoza, nufar, frezie, flori de portocal
Note baza: mosc, lemn
    Preţurile şi notele le-am luat de pe Aoro,  nu ştiu dacă în magazie preţurile sunt mai mari sau nu.. poate îmi spuneţi voi... Pulse şi Wonderstruck sunt luate de la ei...celelalte două din Douglas (aşa ştiu eu..că au fost cadou).
   Din parfumurile pe care le-am avut şi mi-au plăcut tare, tare mult se numără: DKNY Be Delicious (verde), Chanel Chance şi  Dolce and Gabbana Light Blue. Toate parfumuri fresh, răcoroase şi mai mult florale.
   Ar mai fi parfumuri pe care le-aş vrea..şi poate le scriu în scrisorica pentru moşul, că el de regula asta îmi aduce..Îi dau de ales între:  Miss Dior, Miss Dior Cherie,  Chanel Mademoiselle sau Marc Jacobs Daisy.
   Voi vă schimbaţi parfumurile în funcţie de anotimp sau momentul zilei? Care este parfumul vostru preferat? 
                                                                                    xx, Cosmina

  
   

5 comentarii:

  1. Si eu schimb parfumurile in functie de sezon, am parfumuri de iarna, mai intense, greoaie chiar, care se potrivesc cu frigul de afara si parfumuri pentru zilele calduroase, mai light.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dolce&Gabbana light blue este si in topul preferintelor mele. Miroase atat de bine! In momentul de fata sunt mega obsedata de La vie est belle de la Lancome si ma cam bate gandul sa imi iau Miss Dior, stiu ca l-am mirosit odata si mi-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum e cel de la Lancome, dar Miss Dior l-am mirosit si eu demult si mi-a ramas gandul la el!

      Ștergere
  3. Eu sa fiu sincera imi comand parfumurile de pe Brasty.ro si sunt extraordinar de multumita. Toate parfumurile sunt originale au o concetratie potrivita si in plus poti returna produsele in timp de 14 zile. REcomand cu caldura!. PUPICI :X

    RăspundețiȘtergere