miercuri, 19 septembrie 2012

Uleiul de macadamia şi uleiul de argan

         Deşi sunt folosite de mii de ani în indrustia frumuseţii revine ca un trend utilizarea acestora mai ales ăn îngrijirea părului.
          Fiecare femeie doreste să aibă un par frumos şi sănatos, însă multe dintre acestea nu ştiu să aleagă un mix potrivit pentru îngrijirea părului. Printre cei mai importanţi factori se numară o dieta sanatoasă bogată în vitamine şi minerale, un mediu curat, evitarea situatiilor stresante şi, bineinteles, folosirea produselor de calitate superioara. Pentru un par sanatos si o imagine radianta este foarte important sa folosesti produse de hidratare si regenerare. Care sunt produsele de ingrijire care au grija de parul tau fara a-l impovara?
Raspunsul este un ulei de calitate premium care este folosit de mult timp in realizarea cremelor pentru ingrijirea corpului si a pielii. Astfel, nu este nici o mirare ca acest ingredient incepe sa castige din ce in ce mai multa popularitate in domeniul ingrijirii parului. Printre cele mai eficiente si folosite uleiuri naturale, care asigura hrana necesara pentru parul tau, se numara fara nicio indoiala uleiul de argan, cunoscut publicului larg sub denumirea de ulei marocan, deoarece provine din Maroc.
           Uleiul de Macadamia este extras din fructele arborelui de macadamia (Macadamia ternifolia), care creste in padurile tropicale din Australia, America Centrala şi Africa de Sud. Acest ulei este obtinut prin presarea semintelor la rece. In industria de infrumusetare acest ulei joaca un rol vital datorita efectelor sale unice asupra pielii si parului. Uleiul este folosit, de asemenea, si in cele mai bune amestecuri pentru masaj.
Uleiul de macadamia are o textura moale si este foarte hranitor, are o culoare pala si o compozitie unica, similara cu grasimile naturale cutanate. Compozitia sa foarte bogata in vitaminele A, B, E si acizi grasi nesaturati sporesc elasticitatea pielii, iar parului uscat ii creste nivelul de hidratare creand o senzatie placuta la atingere. Uleiul de macadamia protejeaza parul impotriva efectelor nocive provocate de substantele chimice si razele UV.
           Uleiul de Argan(cunoscut de asemenea sub denumirea de „aurul marocan”) se obtine din semintele arborelui Argan (Argania spinosa) care creste exclusiv in sud-vestul Marocului. Argania spinosa este una dintre cele mai vechi specii de pe Pamant. Hranitorul ulei de Argan are o culoarea aurie si este recunoscut datorita efectelor miraculoase nu doar mai asupra pielii, cat si a parului.
Uleiul are proprietati puternice antioxidante, cu efecte bine cunoscute impotriva radicalilor liberi, avand un continut inalt de acizi grasi nesaturati care ajuta la revigorarea naturala a stratului lipidic al parului. Femeile ingenioase din Maroc folosesc acest ulei de secole pentru ingrijirea pielii si a parului datorita efectelor benefice impotriva pierderii de umiditate cauzate de clima desertica neiertatoare.
Uleiul de Argan este fiabil nu doar in prevenirea uzurii si ruperea firelor de par, dar intareste parul si ii ofera o doza semnificativa de hidratare. Datorita regenerarii complete a scalpului va fi stimulata vindecarea foliculilor parului, acestia crescand mai repede, fiind mai sanatosi.

Efectele benefice ale uleiului:
- Hranire intensa si netezire, acesta pastrandu-si supletea, stralucirea si forma o perioada neasteptata de indelungata.
- Uleiurile sunt absorbite imediat in par, lasand o pelicula protectoare.
- Este dovedit ca sporeste persistenta vopselei si previne decolorarea.
- Protejeaza parul impotriva radiatiilor UV.

              Aceste uleiuri naturale unice in industria cosmeticelor se regasesc in produsele  Macadamia Natural Oil si  Moroccanoil. Produsele ambelor marci contin cantitati ridicate de uleiuri de calitate si sunt foarte potrivite pentru ingrijirea parului. Produsele marca Macadamia Natural Oil si Moroccanoil sunt capabile sa rezolve si cele mai mari probleme ale parului, cum ar fi deteriorarea si deshidratarea. Gama de produse nu se limiteaza doar la uleiuri, astfel incat vei putea gasi si balsamuri, sampoane, masti de par sau pentru hranire, produse de prima clasa foarte eficiente pentru ingrijirea parului. Produsele nu conţin sufaţi, parabeni şi NU sunt testate pe animale (nici produsul finit şi nici ingredientele). Eu mi-am luat de pe aoro.ro masca de la Macadamia şi sunt foarte încântată de ea deşi a fost 65 lei mă va ţine destul de mult, la fel şi balsamul leave-in tot de la ei.

             O altă variantă ar fii cumpărarea uleiului de argan bio din farmacii (gen Melvita, 50 ml, aprox. 60 lei, a altă firmă bio şi cruelty-free) sau de pe internet de pe diferite site-uri unde puteţi găsi la un preţ mai mai mic. Astfel uleiul poate fi folosit atât pentru păr căt şi pentru faţă (măşi, demachiere,hidratare)

           

2 comentarii:

  1. Sunt de parere ca este unul dintre uleiurile miraculoase , pe buna dreptate fiind supranumit "aurul desertului", cu privire la pretul acestuia, fiind un pic mai ridicat decat alte uleiuri cosmetice sa stiti ca au aparut si variante mai economice cum ar fi: ulei de argan la 6ml cu roll la 5.5ron, 8ml 6.5ron, 10mlla 9ron s.a.m.d. Eu mi le-am procurat de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=1215&denumire=Ulei_Argan_BIO_presat_la_rece_8ml si chiar sunt multumita. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi mult de informatii, e bine de stiut, plus ca poti testa la inceput si daca iti place sa iti iei apoi o cantitate mai mare.

    RăspundețiȘtergere