luni, 24 februarie 2020

Nu fugi dupa fericire

           Nu fugi dupa fericire caci nu o vei putea prinde si mai mult ca sigur vei fi deziluzionat, frustrat si apoi vei ajunge depresiv, anxios si nervos.
     Lasa fericirea sa vina singura, sa se cuibareasca in viata ta si fi pregatit ca din cand in cand va si pleca. Toti vom avra momente grele, accidendte se intampla, noi si cei dragi noua ne potem imbolnavi, putem suferi pierderi a celor dragi sau infrangeri morale ( nu am obtinut un job, sau promotia asteptata, nu am intrat la facultatea dorita, etc). Asta e viata. Trebuie sa stim acest lucru si sa il intelegem. Nimeni niciodata nu va fi permanent fericit. Fericirea nu este ceva ce odata gasit va ramane permanent cu tine. Si totusi o poti duce langa tine mai des daca sti sa apreciezi lucrurile de valoare, lucrurile cu adevarat  importante gen sanatatea, familia, prietenii, acoperisul deasupra capului tau, mancarea care iti este mereau la dispozitie.
          Si daca chiar vrei sa gasesti fericirea mai repede incepe un jurnal de recunoastinta in care sa scri zilnic 3-5 lucruri pentru care esti recunoascator, timp de 30 de zile fara sa le repeti. Vei vedea ca din acest moment (cand ai terminat cele 30 de zile minim) fericirea se va simti altfel, va veni la tine regulat, nu vei fugi dupa ea caci ea era mereu langa ti esi tu nu o vedeai. Incearca. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu